Levél Angliából - week 25b

2011.02.05. 21:45

Közösségbe mehet!

 

Nem óriási? Tényleg elmentem a Charleston workshopra. Jó, valóban nem tűnik első hallásra különösebben bátor lépésnek, de ha belegondolunk, a potenciális bénázásba, amit egy nulláról induló tánckurzus magában rejt, meg a nagyon is lehetséges kellemetlen helyzetekbe, az idegen partnerek lábán taposásba, az angol nyelven leadott utasításokba, akkor nem teljesen egyértelmű, hogy a Southsea Community Centre-ben kell eltölteni egy szombat délutánt a Swing 4 all rendezésében, ha az ember jót akar magának. És mégis, azzal az óriási hendikeppel, hogy utálom a bénázást, az idegenekkel jópofizást,  mégis elmentem, és élveztem, és nem volt semmi igazán kellemetlen az egészben. Érdekes, hogy az angolok (azért nem írok brit-et mert tényleg nem tudom, mennyiben igaz ez a kelta csapatra északon, meg nyugaton, de az angolokkal van már némi tapasztalatom) kicsit úgy viselkednek ilyen helyzetekben, mint egy közösség nálunk mondjuk a munkahelyen, vagy egy lazább ismertségi körben. Nincs tegeződés az angol nyelvben ugyan, de valahogy az ember pont ezt érzi, hogy egyből letegeződünk szociálisan. Az  összejöveteleiken nagyon zárt közösségként kezdenek működni azonnal, talán ezért is olyan jók jótékonyságban, az is összehozza őket, de imádnak összeröffenni bármilyen apropón, és sárkányt eregetnek együtt, meg zsákban futnak, meg autós találkozókat szerveznek, de a kedvencem pl. a P.G. Wodehouse egylet, ami összeül negyedévente és saját újságja van, őrület. Ilyenkor nincs a távolságtartás, ami nálunk megvan egy közösségi rendezvényen. (ááhhh, jó, jó ez a majális, meg szép az idő, csak miért kell az arcomba ülnie ennek az családnak itt a pokrócával...idegesítő!)

Szóval jó volt, még csak nem is én voltam a legbénább. Keddenként vannak órák, ha belefér, lehet, hogy lejárok. Aztán esetleg Brnoba visszatérhetünk egyszer a srácokkal, hogy az új műsorommal is fel tudjak lépni az ottani -igen hálás- közönség előtt. Igyekszem nem teljesen beragadni a csigaházba, szóval mára bepecsételtem magamnak a címben szereplő igazolást.

A bejegyzés trackback címe:

https://tornasor.blog.hu/api/trackback/id/tr42641062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konyec75 2011.02.07. 22:46:03

Már éppen kérdezni akartam, hogy milyen volt.. Király, hogy bevállaltad! Itthon Te lennél a legautentikusabb a swingelők közt (ill. a legautistább a swingerklubban.)

robber-fly 2011.02.07. 23:27:11

@qkackoko: ja, swingerklubban fellépést nem vállalnék, de holnap lesz órám, csak jó későn, de azért lenézek asszem. Szerdán nincs suli reggel, szóval miért ne.
süti beállítások módosítása