Levél Angliából - week 16

2010.12.02. 16:42

Hójelentés

Pár napja esik már északon, de hát kit érdekel a skótok problémája, öltözzenek melegen, vegyenek föl két réteg szoknyát azt tanácsolom, mi meg elvagyunk addig is remekül itt délen. Aztán gyanús volt, hogy nálunk is hideg van, (északon - 20-akat is mérnek) és mivel eső bármikor eshet, és szokott is a tél folyamán gazdagon, ezért ennek nem nagyon van más kimenetele, mint a havazás. De hát folyton azt kell hallgatnunk, hogy tavaly egész végig esett, de most aztán már felkészültünk, jöhet bármi. Meg is jött, 10 centi hó esett az éjjel, nem egy nagy ügy, otthoni viszonyok közt 20 perc késés, meg 5 perc extra takarítás az autón indulás előtt. A vizsgáimat meg akartam nézni reggel, de a Uni oldala nem volt elérhető, akkor még nem tudtam, hogy ez a terheléses támadás nem véletlen. Aztán kaptam sorban az e-maileket, hogy a buszok nem járnak a városban egyáltalán, hogy bátran jöjjön aki tud, mert nem zárt be az iskola, meg hogy hosszabbítják a leadási határidőket a héten, mert hát ők megértik, ha valaki nem tud most jönni. (ehhez képest Stafka tanárnő a taxissztrájk alatt is 1-est adott annak, aki nem volt jelen a matekdolgozaton, picit rugalmasabb erre az ügyintézés). A rádió hosszasan sorolta az iskolákat, amelyek azonnal bezártak, és a GDP görbe is jó nagyot csuklott ma szerintem, mert egyszerű tanácsuk az volt, hogy senki ne menjen sehova. Kész. A tv-ben a hírműsorokban Anglia hőseit mutatják be nekünk, például Harry-t, a kommunális Teletál futárt, aki a hóeséssel dacolva elindult ma, mert neki menni kell: a kisnyugdíjas nem maradhat étel nélkül.

Szóval picit vicces mindez, de hát az óvatosság persze tényleg nem árt, lehet, hogy többet spórolnak a betegellátáson, mint ami kiesik a termelésben ma. Merthogy nincs tényleg kapacitás a város (és az ország) megtisztítására. Autópályából rengeteg van, balesetből is. Sószóró gépük is van, szerintem legalább kettő megyénként. A vasút építésekor nem volt még szó klímaváltozásról, ezért sehol nincs fűtés a sínek, vagy a váltók mentén.
De előbb-utóbb majd helyreáll minden. Ha másban nem is, de lélekben felkészültek. Azért már nem teljesen új a helyzet a tavalyi sokk után. Állítólag még téli gumit is lehet kapni már idén.
Persze akad, akinek a hó tényleg extra élmény; állítólag az afrikai diákok zabálják a havat. Mármint, szó szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://tornasor.blog.hu/api/trackback/id/tr952488776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvera 2010.12.07. 13:18:02

Jó, hogy ilyen aktív vagy a bloggal.
süti beállítások módosítása