Levél Angliából - week 18

2010.12.14. 19:23

Ma megint szép idő volt, (igazából csak egy hét volt durva eddig a mínuszokkal és havazással) így elmentem futni. Csináltam pár képet is arról, hogy milyen is lenne a tél itt délen. Talán látszik belőle, hogy miért vannak elképedve a helyiek a havazáson, meg a hidegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Őszi hangulat, 4-5 fok. Persze sapka-sálban (igen, meg egyéb melegítő felszerelésben is természetesen) futok és nincs semmi szél, ezért teljesen ok. A képen  a pálma az érdekes, amiből a kulturáltabb negyedekben (az enyém mérsékelten ilyen, de ez egy sarokra van pl.) minden sarkon áll egy-kettő. Egyébként ez az utca az egyik a sok közül erre, amelyik nagyon helyes, tényleg autentik angol, sajnos a kép nem adja vissza ilyen távolságból. Majd kattintanom kell sokkal közelebbről is párat, maximum rámengedik a Jack Russelt. Ő a pici kutya a Mask-ból ha még rémlik. Minden második kutya ilyen fajta, nagyon cuki, legszívesebben megzabálnám, de a kis izomgolyó hasonló ambíciókkal fut felém az utcán, ezért nem haverkodunk nagyon.

Következő kép: itt már lent vagyok a parton, nevezzük ezt a részt sétánynak. Kb. annyi energiát fektettek bele, mint nálunk az Andrássy útba, pedig ez itt tényleg a falu széle és ez a sétány kb 6-7 km-en keresztül fut, végig a sziget déli ívén. A két jómadár a kandeláber tetején szerves anyag, nem tudom milyen egyensúly versenyre gyakorolnak, de minden láthatóan kényelmetlen, hegyes dolgon állt egy-egy sirály.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Az utolsó kép a parthoz közeli területről való, ezek nagyobb és szebb házak, mint ahol a magamfajta munkásember lakik. (a mi házunk klasszikus sorház -Terrace House- hasonló az első képen látotthoz, csak kb. egy nm az első kert, így zéró a növények száma, kivéve, ha a gyökér szomszédaim a kapuban állnak) Sok megint nem jön vissza az eredeti hangulatból, de egyrészt a pálmák megint csak meglepőek lehetnek, akár az Adrián is lehetnénk ez alapján, másrészt a bal szélen lévő házból azért el lehet nagyjából képzelni a kilátást. Ott a zárt erkélyen ügyvéd apu mutatja kisfiának a távolban a hajókat egy lábakon álló távcsövön, közben kilöttyen súlyos kristálypoharából a brandy a mélybarna diófa padlóra, de hopp!, a vadászkutyájuk már fel is nyalta. Valami ilyesmi, én sem látom jobban innen.

Ez volt mai sportfoglalkozásunk, könnyed levezetés után mindenkinek váljék egészségére.

A bejegyzés trackback címe:

https://tornasor.blog.hu/api/trackback/id/tr262516050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takcsiancsi 2010.12.27. 17:33:50

és lőn világosság, eljutottam addig, hogy tudok szólni...hozzád még mindig nem, de blogod se kutya! A kutyáról (de az is lehet, arról, hogy az előbb olvastam itt fenn) jut eszembe a Jack Russel egy hülye, illetve inkább az, aki képes volt létrehozni egy gyárilag idegbeteg állatot, természetesen mi másra, mint egy totál önző feladatra...Zsebkendőnyi angol udvarba mindenképpen egy terebélyes pálma a nyerő, de nem szólok semmit, mert mi meg el vagyunk tujásodva, tuja lépten-nyomon, tuja a ház előtt, tuja az udvarban, már a kerítések is tujából vannak, persze a kolbász már smafu... sirályokról a terminátor jutott eszembe...élő szövet a (esetünkben)külső fémvázon...

robber-fly 2010.12.27. 19:57:42

@takcsiancsi: a pálmáknak földbegyökerezett a lába. Szóval az a poén, hogy ezek télen-nyáron jól megvannak itt, próbáld meg ugyanezt otthon egy pálmával. Tehát az egész arról szól, hogy ez itt egy mediterrán ország(rész) még akkor is, ha nincs Földközi tenger itt a közelbe se. A többire kapsz egy LOL-t.
süti beállítások módosítása