Levél Angliából - week 12c

2010.11.06. 12:17


Kultúrák-népek-szokások #3:
 
A korábban már emlegetett EAP óra (hogyan írjunk akadémiai szinten angolul), nagyon vegyes csapat, iráni, maláj, afrikai (utóbbi tudom, hogy nem egy ország, de gyakorlatilag úgy kezeli mindenki fekete-Afrikát, ennek a hatástanulmányain még dolgozom, de szintén érdekes), németek, kínaiak, miegymás. Az egyik feladathoz a tanár különböző témaköröket kér; dobjunk be bármit, ami érdekel.
- Önt mi érdekli?
- Hát, izé, sport.
- Remek! Sport, felírjuk a táblára.
És persze amint kimondja a srác a sport szót, beindul a tömeg-heherészés, aminek okát nem tudom megfejteni, hisz a sport szó nem vicces, a kontextus sem volt az, az egyes ember nem nevetne ezen, de a tömeg mégis. Gondolom ismerős a jelenség.
Következő, dobjon be egy témát! elektonikus-zene (hihi-moraj), nagyon jó, aztán. Mi van még? Maga! Építészet! (heheehehe) Jó. Maga is mondjon egyet, magát mi érdekli a legjobban? ...és ezzel a kérdéssel a két arab lányhoz fordul, akiken kendő, az álluk sem látszik ki, a hosszú köpenyszerű valami, ami színes, de mégis ugyanúgy néznek ki mindketten és a funkciója nyilván elfedni az alsó ruházatot, nagyjából térdtől lefelé láthatunk nyugati cuccokat. A válasz pedig, a 'mi érdekli önt leginkább' kérdésre: A divat. És a tömeg, amely egy üres A4 lapon is tudott volna heherészni eleddig, most kussol. Senki nem merte(?), akarta(?) beindítani a tömegvihogást. Érdekes volt. Hogy a nőt sajnálták, aki alig látszik ki a kötelező vallási-munkaruházat alól, vagy szimplán a 'muszlimokkal inkább nem tréfálkozunk, az a biztos' indult be, nem tudom. Kérdés, hogy így volt-e PC a tömeg, hogy nem véleményezte a nő ambícióit, vagy ellenkezőleg: az lett volna PC, ha ugyanúgy vihog, mint eddig, jelezve, hogy semmi különbség az ő dolgai, és a többiek dolgai közt. (szerintem utóbbi)

Bónusznézőpont: elég könnyedén lehet, hogy a kendő és a lepel maga divatos az ő ízlésük szerint, főleg azok a darabok, amelyeket ők viseltek, azaz a 2010 ősz-tél kollekció, mert most a mályva-feketével nagyon megy otthon, és a nő erről beszélt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tornasor.blog.hu/api/trackback/id/tr812427521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása