Levél Angliából - week 17b

2010.12.07. 14:57

Hi,

a WikiLeaks folytatásos teleregényt, meg a körülötte zajló mizériát követitek? Ha valaki szereti a Michael Caine féle 70-es évekbeli kémfilmeket, akkor ez neki való...miután Assange-ról amerikai kormányzati tisztviselő is nyíltan kimondta, hogy jobb lenne, ha eltennék láb alól, most meggyanúsítják két (mert így azért sokkal hitelesebb, hogy két nő is állítja) rendbeli nemi erőszakkal...vicc. Én látom magam előtt, ahogy találkozik a nőkkel az összekötőtisztjük egy kávézóban, ballonkabát, nagy kalap, isteni...mint ahogy nem látom magam előtt Assange-t aki épp a fél világot készül megszívatni, és magára haragítani, de közben azért megerőszakol két nőt, mert nem is annyira fontos, hogy a saját meg az oldal (mozgalom?) támadási felületeit szabadon hagyja-e vagy sem...hagyjuk már ezt. A srác egy-két hónap alatt teljesen megőszült, azért ebből az jön le, hogy némiképp foglalkoztatja a dolog súlya.
Az más kérdés, hogy amit csinál az lehet hogy szól a szólásszabadságról, de nekem legalább annyira szól a személyes adatok tiszteletben (nem) tartásáról. A nyilvánosságra került kábelek nem a nyilvánosságnak szólnak. A diplomácia nagy részben pont arról szól, hogy nem azt (és nem úgy) mondjuk a szomszédnak, vagy a főnöknek, mint amit a nejünknek. A diplomácia diplomatikusan fogalmaz az adott országnak, ugyanakkor a családi vacsora mellett (az adminisztráción belüli kommunikációban tehát) azért el lehet mondani, hogy a másiknak igazából büdös a lába, vagy lukas volt a zoknija, amikor átjött, nincs ebben semmi rendkívüli.

Én sem örülnék, ha például ezek a sorok a netre kerülnének, mert akkor egész máshogy fogalmaztam volna....

A bejegyzés trackback címe:

https://tornasor.blog.hu/api/trackback/id/tr882499641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása